Lessen, masterclasses

Zoals de meeste internationaal optredende solisten werd ook Max van Egmond uitgenodigd, een deel van zijn tijd aan pedagogische taken te wijden. Zo is hij in zijn woonplaats Amsterdam als hoofddocent zang verbonden geweest aan het Muzieklyceum, het Sweelinck Conservatorium en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, waar hij ook enkele jaren Hoofd van de Afdeling Oude Muziek was.

Naast deze vaste betrekkingen heeft Van Egmond incidenteel, meestal in de zomermaanden, deelgenomen aan masterclasses voor de interpretatie van barok-muziek of het romantische liederen-repertoire. Zulke workshops worden meestal jaarlijks gehouden en duren één, twee of drie weken.

Zo heeft Van Egmond 32 jaar achtereen gedoceerd aan het Baroque Performance Institute in Oberlin (Ohio, USA). Hetzelfde deed hij 21 jaar aan de International Early Music Course in Mateus (Portugal). Sinds 2009 is Van Egmond verbonden aan de jaarlijkse Summer Academy van de American Bach Soloists in San Francisco.

Ook in Mexico, Italië, Japan, Nederland en andere landen wordt Van Egmond incidenteel voor master classes gevraagd.

Een keer heeft hij zijn gedachten over de zang-techniek op schrift gesteld. Die zijn te vinden als het laatste hoofdstuk in de biografie, geschreven door Dr. Juul Muller, getiteld Max van Egmond Toonaangevend kunstenaar (uitgeverij Thieme, Zutphen, 1982). Recentelijk is van dit boek een geactualiseerde versie in het Engels verschenen, die alleen bestaat als e-book. Dat boek is te vinden op www.juulenfransmuller.nl (klik op de homepage door naar Max van Egmond).